joi, ianuarie 31

Cunoscatorii

0 comentarii
Vad peste tot pe unde se discuta despre efecte de iluzionism sau despre un anume "magician", tot felul de pareri ale celor "cunoscatori" din domeniu. Toti se pricep, toti sunt cei mai buni, si toti cred ca au ceva de spus(...asta e simpla, ...eu stiu cum a facut, ...nu se pricepe omu', ... sunt mai tare ca el, ... nu are exercitiu, ...etc), dar toti uita ca succesul unui efect nu e deloc proportional cu complexitatea acestuia. Mai grav este faptul ca nu isi dau seama de scopul unui efect sau de structura artistica a acestuia. Sunt nenumarate efecte care au ca scop punerea in evidenta a anumitor calitati ale iluzionistului dar nu vorbesc de acestea acum. Ma refer la acele efecte clasice a caror scop este divertismentul si asta se pare ca multa lume uita.
Nu cautati complexitatea unui efect ca sa fiti mai presus decat ceilalti din bransa, mai bine investiti timpul in a gasi o prezentare corespunzatoare la un efect simplu de acum 70 ani. Asta o sa va aduca mai multe reactii ca orice "ultim efect" prezentat cum vine de la inventator.

 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !